Pages

Monday, December 17, 2012

Dilema orang kota

Salam.

Tadi aku ada baca artikel kat metro ahad, cerita pasal hal orang kota yg terpaksa mengharungi kesesakan lalu lintas setiap hari bekerja. Aku tertarik utk bincang psl hal KESIBUKAN PARA IBUBAPA yg terpaksa bgn awal, uruskan anak2, uruskan kerja di rumah, balik lewat dan seterusnya.

Bila kedua2 ibubapa bekerja di luar, keanak kecil akan ditinggalkan pada pengasuh atau di taska. Yang bersekolah pulak kena balik sendiri. Senang kata, kesian pada anak2, kesian juga pada ibubapa sbb tak dpt nak spend masa lebih dgn anak2.

Kalau diberi pilihan, sudah tentu kebanyakan ibu taknak kerja kat luar, better duduk rumah jd surirumah dan uruskan anak2. Biarkan suami saja yg kerja.

Era sekarang ni mmg sgt mencabar utk uruskan keluarga. Kos hidup yg tinggi adalah punca utama kenapa si ibu terpaksa bekerja di luar atas tiket utk menolong meringankan beban ekonomi rumahtangga. Cuma, yg jd persoalannya, adakah itu jalan yg terbaik?

Itu yg bermain di fikiran aku tgh mlm buta ni. Aku cuma dpt simpulkan, mesti ada jalan lain yt lebih baik utk balancekan hal kerja dan jugak hal keluarga. Tak nak nnt anak2 terasa diabaikan.

Sekian.

5 comments:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Pretty! This has been an extremely wonderful post.

    Thanks for providing these details.

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing this blog. It is a mesmerizing blog, I loved reading this post. Keep posting these kinds of post. Your blog has helped me to generate new ideas.


    Also, visit a blog written by John
    <a href="https://www.hptechnicalsupportphonenumber.com/blog/how-to-fix-hp-laptop-error-code-0xc0000034/>HP Laptop Error Code 0xc0000034</a>

    ReplyDelete
  4. Amazing!
    You have shared such a useful piece of information. Thanks for sharing this post. I would like to read more from your site, so I have bookmarked your website.
    Blogs are so informative where we get lots of information on any topic. Nice job keep it up!!


    Also, visit the blog posted by me.
    Hp 79 Service Error

    ReplyDelete
  5. Useful information ..I am very happy to read this article..thanks for giving us this useful information. Fantastic walk-through. I appreciate this post.
    If you facing any problem regarding Windows Activation Error Code 0xC004F074 it in it or For more information you can call us on our Toll-free No.+1-888-633-7151

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails