Pages

Sunday, August 29, 2010

RANDOM bla2~

日曜日の朝~まだ眠ってるはずなんだけど、多分ラマダンのおかげで、朝の気分を実感したい。

Oh terspeaking Jepun lak. Ok, this is random. No specific post about anything.

------------------------------------------------------------

Semalam tertidur awal sangat, just after isyak camtu la. Asalnya nak nap sekejap, sebab mata terasa lesu sangat, need some eye rest. Tup2 tertidur sampai kul 3 pagi, terus sahur then terus terjaga sampai sekarang. Thanks kat Miss gf, yang tolong kejutkan:)

So, layanlah apa yang ada kat internet. Antaranya…

Video ni menceritakan pasal perihal DAJAL, yang merupakan petanda besar hari kiamat. Banyaklah info mengenai dajjal ni, antaranya kaitan dajjal dengan Nabi Isa a.s, misi utama dajjal, bagaimana dajjal mengusai dunia melalui yahudi.

Bagi mereka yang beriman, ada juga pasal perisai bagi Muslim utk menghindar diri drpd tipu daya dajjal.

Turut dinyatakan mengenai kaitan Amerika, Britain dan Rejim Zionis dengan kemunculan Dajjal. Semoga kita semua mendapat rahmat dan pelindungan Allah daripada Dajjal ini.

Penceramah, iaitu Sheikh Imran Hossein juga ada recommend untuk tengok lecture dia yang lain; iaitu PHASE3, dan juga ISLAM DAN SISTEM KEWANGAN ANTARABANGSA.

----------------------------------------------------------------------------------------

Pastu aku check mengenai BWF Badminton Championships 2010 yang sedang berlangsung di Paris. Hari ini merupakan hari terakhir tournament, di mana tinggal hanya match FINAL sahaja yang akan diadakan.

Surprisingly, there are 2 players from countries other than China in all final matches. Iaitu dari Malaysia, KKK-TBH, dan Taufik Hidayat.

BWF

Really hope Malaysia will win!! And to Taufik Hidayat, please win too!!

-------------------------------------------------------------------------------

Ok then, aku gi tengok Toll Gate Girl, cerita tahun 2001. Watak utama, Markonah dilakonkan oleh Amy Mastura dengan loghat utara. ni link dia.

TOLL GATE GIRL 2001.

hehe tengok cerita ni mmg natsukashi abes la:( rindu sangat kat kampungku. hukhuk

-------------------------------------------------------------------------------

hari ni cuti aku baito. so nak relax2 kat umah, or pasni kalau panas sangat nak lepak kat library saitama uni. Hari ni nya 最高気温(highest temperature) ialah 37℃ untuk saitama. Fuhh panas terik membakar hangus tuuuuu~~

-------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails