Pages

Tuesday, May 5, 2009

Reminder 2

Bismillahirrahmanirrahim.

Segala puji bagi Allah SWT, dan juga salam selawat kepada Nabi Muhammad SAW.

Ya Allah! Jadikanlah lipatan hari ini pembuka bagi kejayaan, ketenangan yang menyeluruh untukku dan kaum Muslimin keseluruhannya memelihara agama-Mu. Hamparkan di dalamnya hamparan rahmat-Mu sepertimana Engkau berikan kepada hamba² Mu yang terpilih.

YA Rahman Ya Rahim,

Aku bermohon kepadamu Kau ampunilah segala dosa²ku hari ini, semalam yang telah lalu dan akan datang sama ada yang sengaja atau tidak . Kau ampunilah dosa² insan2 yang ku sayangi serta juga muslimin keseluruhannya. Kau ampunilah kami semua. Kau lepaskanlah kami semua dari azab api neraka dan berilah kami keselamatan di dunia dan di akhirat.

Ya Allah,

Kekalkanlah hari yang akan datang dalam hidup kami dengan catatan kegembiraan, kebahagian dan kelapangan, supaya kami dapat rasakan dalam detik hidup ini kenikmatan yang ada padanya. Tetapkanlah iman kami, kesihatan tubuh badan kami juga kesenangan harta benda, sesungguhnya Engkau Maha berkuasa keatas sesuatu dilangit dan dibumi.

Amin Ya Rab’bil Alamin

ps: When things get tougher and more challenging, always believe in yourself, and don’t forget, there must be someone who always pray for your success, even from MILES away:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails